Afdrukken

Naar aanleiding van een Bike-fitting en het doel om de fiets wat mooier te maken ben ik op zoek gegaan naar een nieuw fietsstuur. Het stuur moet aan verschillende eisen voldoen. Belangrijkste is dat de fietspositie wordt bereikt zoals die is vastgesteld tijdens de bike-fitting. Verder moet hij vooral mooi zijn en niet zwaarder dan het huidige stuur.

Keuze van het stuur.

Tot zover dacht ik de maat te hebben bepaald en wilde een 'maat 40' bestellen maar iets gaf me in om het nog even af te stemmen met de Bike-fitter. Verstandig, want waar ik geen rekening mee had gehouden was het feit dat het stuur naar beide zijden onder een hoek van 6° staat en waardoor het stuur bij de shifters bijna 2 cm smaller is dan gewenst. Advies van de bike-fitter was dan ook om een breder stuur te nemen, dus dezelfde maat als het huidige stuur. Ook is het stuur ‘sloping’ naar de buitenkant. 

En dan het vervelendste karwei, de kabels moeten door het stuur en door het frame worden getrokken!

Verdere afstellingen zoals de hoek waaronder de shifters komen te staan en de hoek van de onderkant van het stuur (de beugel) moeten ook voldoen aan de bike-fit sessie. Denk dat ik dat maar over laat aan de bike-fitter.