De in het weekend van 27 en 28 juni 2015 gereden HomeRide was de tegenprestatie van Team Watergeuzen voor alle geweldige donaties en giften die via Team Watergeuzen zijn overgemaakt naar het Ronald McDonald Kinderfonds. Totaal hebben 62 teams een bedrag van € 869.449 opgehaald waarvan er € 32.866 via de HomeRide-website van de Watergeuzen werd gedoneerd. Vijfhonderd en twintig kilometers was de lange tocht van Groningen via Zwolle, Almere, Den Haag, Dordrecht en Hilvarenbeek naar Maastricht. Opgeteld hebben de Watergeus-fietsers vierduizend kilometers afgelegd, vier leden van het team reden zelfs de hele tocht. 

We kunnen terugkijken op een intensieve, soms vermoeiende, maar zeer succesvolle actieperiode. Teamvergaderingen brachten allerlei ideeën boven voor te voeren acties. Gewoon geld vragen, wijnproefavonden, een busje hier en een collectebus daar, eieren rapen, zolder opruimen, de recette van een voetbalwedstrijd van VV Brielle, noem maar op. Ondanks het korte bestaan van het team en de verschillende meningen hebben we toch vooral genoten van al die acties en vergaderingen. Uiteraard allemaal met hetzelfde doel; zoveel mogelijk geld bij elkaar brengen om ouders zo dicht mogelijk bij hun zieke kind te kunnen laten overnachten.

Wat ons altijd bij zal blijven is de middag dat we gekookt hebben voor de gasten die op dat moment verbleven in het Ronald McDonald Huis Sophia in Rotterdam. De Watergeuzen hebben aan de waardering en verhalen van gasten en vrijwilligers een heel fijn gevoel overgehouden. Het eten werd geheel gesponsord door bedrijven uit de buurt van Brielle. Als dan ook nog een sponsor mee gaat om speelgoed uit te delen kan deze actie niet meer stuk. 

Het begon dan ook goed in Groningen. Bij het ophalen van de bescheiden en GPS voor onderweg werden de felicitaties en de ‘Groene truien’ aan ons uitgereikt. De Watergeuzen werden beloond voor het verzinnen van de meeste acties en mochten, met een blik van trots, starten in de groene trui.

Het gevoel wat ieder van ons team onderweg tijdens de fietstocht gehad heeft is te persoonlijk en niet te omschrijven. Iedereen, zowel begeleiders als fietsers, heeft er enorm van genoten. Veel is vastgelegd door Dave van der Wal die voor RTV Rijnmond een programma maakte onder de naam ‘Dave op Kamp’ en hiervoor de Watergeuzen van begin tot eind tijdens de tocht heeft gevolgd. De eerste uitzending was op donderdag 23 juli 2015. Alle uitzendingen zijn terug te zien op YouTube. (https://www.youtube.com/watch?v=yRrlM2HkQ1o )

Dat elke fietser meer kilometers heeft afgelegd dan van tevoren gedacht is vooral te danken aan twee leuke meiden, Tjalda en Michelle, die de toch zo hoognodige massages onderweg voor hun rekening namen. En natuurlijk de begeleiders, die op tijd klaar stonden met drankjes en eten. 

Het meedoen door ons aan de HomeRide was niet mogelijk geweest als niemand een bedrag had overgemaakt naar het Kinderfonds en als de vele bedrijven geen geld en producten hadden gesponsord. De Watergeuzen willen hen daar nogmaals heel hartelijk voor bedanken. Ook zij weten dat het voor een goede zaak is, ‘zorgen dat ouders dichtbij hun zieke kind kunnen zijn’.

Omdat we geld liever aan het Kinderfonds overmaken dan uit te geven aan een advertentie willen we via deze weg alle gevers en bedrijven bedanken.