In 1572 kwamen de Watergeuzen in actie om de burgers van Den Briel te bevrijden van de Spanjaarden. In 2015 komen de Watergeuzen in actie om ouders en hun zeer ernstig zieke kinderen dichter bij elkaar te brengen in het Ronald McDonaldhuis Sophia te Rotterdam. Help mee om ook deze actie te laten slagen en steun ons! 

Onder bovenstaande slogan en aangestoken met het virus om een prestatie te leveren voor een goed doel hebben tien Briellenaren, waaronder vier H2O-Geuzen, onder de naam ‘Watergeuzen Brielle’, zich dit jaar ingezet voor het Ronald McDonald Kinderfonds. 

Het Ronald McDonald Kinderfonds is een Nederlandse stichting die zieke en gehandicapte kinderen en hun familie probeert te steunen. De stichting is een onderdeel van de internationale organisatie Ronald McDonald House Charities. De stichting is vernoemd naar Ronald McDonald, de mascotte van hoofdsponsor McDonald's. De stichting beheert huizen, zogenaamde Ronald McDonald Huizen, vlakbij ziekenhuizen, waarin ouders, broertjes en zusjes van ernstig zieke kinderen kunnen verblijven tijdens een opname in het ziekenhuis. Ook beheert de stichting verblijfkamers in ziekenhuizen en huiskamers in instellingen waarin zieke of gehandicapte kinderen zich kunnen terugtrekken. Daarnaast organiseert de stichting vakantie- en sportactiviteiten. 

Het Ronald McDonald Kinderfonds ontvangt geen subsidie van de overheid en is dus volledig afhankelijk van donateurs, vrijwilligers, sponsors én HomeRiders. 

Homeriders rijden voor HomeRide, is een fietsevenement dat is opgezet door het Kinderfonds. Een fietstocht van 500 km, van Groningen via Amsterdam en Den Haag naar Maastricht, welke binnen 24 uur moet worden afgelegd. HomeRide is het evenement waar de Watergeuzen, twee vrouwen en acht mannen, op 27 en 28 juni 2015 aan hebben meegedaan. Ze mochten de afstand fietsen in estafettevorm, maar vier teamleden, Yvon, Ruud, John en Ton, hebben de gehele route, 500 kilometer, gefietst. Met die prestatie heeft het team bijna 33.000 euro bijeen gebracht voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Een deel van de opbrengst is bestemd voor het Ronald McDonald Huis Sophia in Rotterdam. 

 

De Watergeuzen Fietsers:

Henry Bout, John Bruins, Liesbeth Stallmann, Marc Rijsdijk, Patrick ten Berge, Yvon Touissant, Rob Honcoop, Eef Hummel, Ruud Touissant, Ton Krinsen en later ingevallen Ingrid van der Kooij.

Chauffeurs/begeleiders:

Ewout Torreman, Erik Torreman, Sander Hummel, Willeke Bruins, Robin van der Poel en Miguel Santos.

Fysiotherapie en massage:

Tjalda van Grieken en Michelle Touissant.

De Route 

Dit jaar fietsten de HomeRiders voor het eerst door de Ronald McDonald steden Den Haag en Leiden. Verder passeerden ze Ronald McDonald Huis AMC Amsterdam, het eerste Ronald McDonald Huis in Nederland en zelfs in Europa. Checkpoints voor dit jaar waren: Zwolle, Almere, Den Haag, Dordrecht en Hilvarenbeek. Start in Groningen en finish in Maastricht.